dinsdag, juli 08, 2008

Bakken: kipspiezen met citroengras



Uit de nieuwste Elle eten haalde ik dit recept voor kipspiezen. Ik moet bekennen dat ik er een beetje aan gesleuteld heb, maar de essentie is hetzelfde gebleven. De kip bleef heerlijk mals en het citroengras geeft een beetje smaak af aan de kip: erg geslaagd. Bovendien is het heel snel klaar.

Bij gebrek aan mooi weer maakte ik ze op de grillplaat, maar ze zijn natuurlijk ook heel geschikt voor de barbecue. Wij aten ze met gebakken aardappeltjes en sla.

Nodig:
4 stengels citroengras, in de lengte gehalveerd
2 kipfilets (in blokjes, ca 300 gram)
2 el olijfolie
1 el geraspte verse gember
2 rode uien, gepeld en in parten
sap van 1 limoen

Werkwijze:
Verwarm de oven op 150 graden. Marineer de kip een half uur in de olijfolie, gember, peper, zout en het limoensap. Prik de ui en de kipfilet voor met een satéprikker en rijg ze daarna aan de stengels citroengras, steeds 2 stukken kip en dan een ui. Grill ze aan alle kanten op de grillplaat, in de koekenpan of op de barbecue. Laat ze nog maximaal 10 minuten nagaren in de oven. Je weet dat ze gaar zijn als er helder vocht uit de filet komt als je er in prikt.

Geen opmerkingen: