vrijdag, juli 18, 2008

Bakken: kokosnoot




Tja en toen moest er vers geraspte kokosnoot in een gerecht. Dus kocht ik optimistisch een kokosnoot bij de toko. Hij zit dan in de verpakking zoals op het plaatje staat. De buitenste laag is er vanaf gehaald. Ik wist niet genoeg van kokosnoten om te weten hoe je dit ding te lijf ging.

We begonnen optimistisch met een keukenmes, maar dat bleek te gemakkelijk gedacht. Pas toen we een zaag tevoorschijn haalden, begon het ergens op te lijken. Hard zagen was wel nodig...

Want wat bleek, de bruine ronde kokosnoot van de bountys zit hier nog in. Dus je moet niet alleen door deze witte laag heen, maar ook nog door de harde schil voordat je bij de kokos bent.

Een heleboel werk voor twee eetlepels geraspte kokos, maar lekker was het wel!

1 opmerking:

poesiekater zei

Je kan toch ook gewoon die bruine kokosnoot vinden in de supermarkt ?
Eerst sla je met een dikke spijker twee gaatjes bovenaan en laat het sap leeglopen in een glas (lekker!).
Als ie leeg is geef je hem gewoon een flinke klap met een hamer of je ramt hem keikard op een stenen vloer tot er een barst in komt. Daarna is het één en al bounty.