donderdag, maart 09, 2006

Bakken: Tomatenbrood met brie

Nodig:
Italiaanse kruiden (zakje van de supermarkt of naar keuze, ik neem meestal tijm, rozemarijn en salie)
groene olijven (in stukjes gesneden en ontpit)
1 pak witbrood mix
6-8 zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
4 el. olijfolie
300 ml passata
200 gram brie
zeezout

Werkwijze:
Haal de kruiden van de takjes en snijd ze in stukken. Meng de kruiden in een kom met de zongedroogde tomaten, de olijven, de broodmix, 1 tl zout en de olie.
Voeg de passata toe, beetje bij beetje, en kneed het tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg 15 min rusten.

Vet een vorm in. Ik gebruik meestal een siliconen vorm die op een springvorm lijkt. Hoe kleiner de vorm, hoe hoger het brood. Naar keuze.
Bestuif de handen met bloem en kneed het deeg nogmaals door. Druk het uit in de vorm en laat minimaal 2 uur rijzen op een warme plaats met een vochtige theedoek erover.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrijk het brood met wat olijfolie. Snijd de Brie in plakken en verdeel ze over het brood. Bestrooi het brood met zeezout.
Doe het brood ca 35 minuten in de oven.

Bron: via via, met eigen variaties

Geen opmerkingen: