zondag, maart 12, 2006

Bakken: Oosters gemarineerd varkensvlees


Uit het rijtje favoriete kookboeken allertijden: Madhur Jaffrey - Curry bijbel (uitgeverij: Culinaire boekerij). Naast haar klassieker met vegetarische gerechten heeft Madhur Jaffrey ook deze curry bijbel geschreven. Met heel veel curry (en cruury-achtige) recepten van over de hele wereld, met verhalen waar ze de recepten vandaan heeft. Eén van mijn favoriete recepten uit dit favoriete boek is het onderstaande. Heel gemakkelijk te maken, ook voor een doordeweekse dag.

Voor twee personen

Nodig:
250 gram varkensfilet, in reepjes
1 el sojasaus
3 tl vissaus
1 tl maizena
1 stengel citroengras, fijngesneden
2 sjalotten, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden en de zaadjes verwijderd
1 tl suiker
1 el masala (kerriepoeder)
verse koriander (als garnering)

Werkwijze:
Los de maizena op in de sojasaus met vissaus, en schenk dit in een schaal. Doe het citroengras, de sjalotten, de rode peper, suiker en masala erbij. Dit wordt de marinade voor het vlees. Meng alles goed door elkaar en doe dan het vlees erbij. Meng vlees en marinade goed door elkaar. Ik doe dat meestal met mijn handen, dan kun je het er een beetje in masseren. Laat het vlees 1 a 2 uur marineren.
Nu is het meeste werk gedaan: als het vlees gemarineerd heeft, bak je het op hoog vuur in de wok gaar. Garneer met de koriander. Lekker met rijst of noedels.

Geen opmerkingen: