dinsdag, maart 28, 2006

Bakken: pasta met zalm en zeekraal

Pasta met zalm en zeekraal

Nodig:
250 gram pasta
1 ui
stuk zalmfilet van ong 250 gram
100 gram zeekraal
3 eetlepels grove mosterd (of minder naar smaak)
3 eetlepels crème fraiche
zout en peper

Werkwijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de zalmfilet in stukken. Snipper de ui.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg de in stukken gesneden zalmfilet toe.
Als de zalmfilet aan de buitenkant gekleurd is, voeg je de zeekraal toe. Schep het geheel enkele minuten om in de pan.
Voeg de mosterd en crème fraiche toe. Roer het goed door elkaar.
Giet de pasta af, bewaar een klein beetje kookvocht en doe de pasta met het kookvocht terug in de pan. Roer de inhoud van de koekenpan er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Voor twee personen.

Geen opmerkingen: