zaterdag, juli 29, 2006

Bakken: citroentaart



Bakken: citroentaart

Lekker voor op een warme dag. De combinatie van slagroom met citroen is erg lekker...

Nodig:

Voor de bodem:
275 gram bloem
3 el witte basterd suiker
150 gram boter in blokjes
2-3 el heel koud water
beetje zout

Voor de vulling:
200 ml citroensap
160 gram witte basterd suiker
185 ml slagroom
3 eieren, losgeklopt

Bodem maken:
Bloem, suiker, zout en boter tot kruimels draaien in de keukenmachine. Door een klein beetje ijskoud water toe te voegen maak je er een kneedbaar deeg van. Kort kneden en dan in plasticfolie in de koelkast leggen, ongeveer een half uur.
Daarna de deegbal uitrollen en in een vlaaivorm leggen (zo een waar de bodem los in de rand ligt). Bedek de bodem met een laagje aluminiumfolie of bakpapier en leg daar steunvulling op. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na 10 minuten haal je de vulling en het papier er af en zet je de bodem nogmaals 10 minuten in de oven. Als het goed is, heb je nu een vlakke goudbruine bodem.

Vulling maken:
Klop citroensap en suiker au bain marie totdat de suiker is opgelost. Voeg de room en de eieren toe en klop totdat het mengsel dik en romig wordt (minimaal 5 minuten, ik doe meestal nog iets langer). Giet het mengsel door een zeef op de taartbodem en zet 25 minuten in de oven. Als je de taart uit de oven haalt, moet hij nog een heel klein beetje slap zijn in het midden. Helemaal af laten koelen zodat het opstijft.

Geen opmerkingen: