vrijdag, augustus 07, 2009

Bakken: pasta met chorizo en pijlinktvis

Met een kilo diepgevroren pijlinktvis (restant van de risotto met zeevruchten) die ik niet te lang in de vriezer wilde laten liggen, was het tijd voor de volgende suggestie. Deze pasta lijkt een beetje heftig, veel ingredienten en stevige smaken, maar verrassend genoeg kwam alles toch goed tot zijn recht. Zelfs de pijlinktvis.







Nodig (2 personen):
200 gr pasta
olijfolie
250 gr pijlinktvis, schoongemaakt en in ringen
75 gr chorizo
2 el ketchup
1 rode peper, fijngesneden, zaadjes en zaadlijsten eruit
150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
2 bosuien, in ringen
1 el sherryazijn
platte peterselie

Werkwijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de inktvisringen kort, totdat ze niet meer doorschijnend zijn. Haal ze uit de pan. Niet te lang bakken, anders wordt de inktvis erg taai.
Bak de chorizo in de pan, en voeg als die bruin wordt de ketchup, rode peper, kerstomaatjes en bosui toe. Bak totdat de tomaatjes zacht zijn. Doe dit mengsel met de intvisringen en de peterselie door de pasta, breng op smaak met zout en peper en serveer.

Geen opmerkingen: