donderdag, april 02, 2009

Bakken: marokkaanse salades deel 2













Eerder al maakte ik Marokkaanse salades. Die waren erg lekker, maar laatst heb ik er twee van verbeterd aan de hand van een recept in mijn nieuwe Marokkaanse kookboek. Vooral de wortelsalade was erg geslaagd en smaakte heel lekker op wat brood. 

Dus reden genoeg om er weer even aandacht aan te besteden. 

Wortelsalade
Nodig: 
450 gram wortels, in reepjes
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
2 tenen knoflook, geperst
2 tl suiker
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
verse munt en koriander
peper en zout 

Werkwijze:
Stoom de wortels in ca 15 min gaar. Meng ze met olijfolie, citroensap, knoflook en suiker. Breng ze op smaak met peper en zout en roer alle kruiden er doorheen. 

Bloemkoolsalade
Nodig:
1 bloemkool, in roosjes
2 kleine courgettes
3 el olijfolie
sap van 1 citroen
2 tenen knoflook, geperst
1 tl paprikapoeder
platte peterselie
zout en peper 

Werkwijze:
Stoom de bloemkoolroosjes in ca 8 minuten. Snijd de courgette in plakjes en bak die in olijfolie mooi bruin. Doe de bloemkool in een schaal en stamp hem. Voeg olijfolie, citroensap en knoflook toe en roer door elkaar. Doe er dan  de courgettes, peterselie en paprikapoeder bij en breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen: