dinsdag, april 28, 2009

Bakken: Braziliaanse visstoofpot




Uit de delicious van april haalde ik deze visstoofpot. Ik ben nog nooit in Brazilie geweest, dus ik heb geen idee of het realistisch is. Maar lekker is het in ieder geval wel. En het is heel snel klaar.

Nodig (2 personen):
1 el olijfolie
1/2 rode ui, fijngesneden
1/2 groene paprika, in repen
1 teen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd
1/2 blik tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
1 tl kristalsuiker
100 ml kokosmelk
150 ml bouillon
2 bosuien, in reepjes
300 gram rauwe garnalen
300 gram witvisfilet
1 el limoensap
koriander ter garnering

Werkwijze
Verhit de olie in een pan. Doe de ui, paprika, knoflook en chilipeper in een pan en bak een paar minuten. Doe de tomaten, tomatenpuree, suiker, kokosmelk, bouillon en bosui erbij en roer goed door. Voeg dan de garnalen en de vis toe. Houd die goed in de gaten, en als de garnalen roze en de vis niet meer doorschijnend is. Doe het limoensap erbij en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de koriander en serveer met rijst of brood.

Geen opmerkingen: