maandag, augustus 04, 2008

Bakken: zomerse fruittaart














Zo'n makkelijke taart had ik nog nooit 'gebakken'. Zonder oven!

Ik zag het recept op de site van nrcnext, het weblog van Janneke Vreugdenhil. Ik ben meteen naar de groenteman gerend om bramen en frambozen te kopen en dit was het resultaat.

Bramen èn frambozen ja, ik kon niet kiezen...

Nodig:
60 g roomboter
250 g koekjes (AH huismerk amandelkoekjes deden het heel goed)
250 g mascarpone
250 g ricotta
125 ml slagroom
75 g suiker
geraspte schil van een citroen
ongeveer 700 g zomerfruit
Taartvorm met losse bodem


Werkwijze:
Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en bekleed de bodem van de taartvorm. Zet in de koelkast om op te stijven (ongeveer een uur).
Doe de mascarpone, ricotta, slagroom, suiker en citroenrasp in een kom en roer ze door elkaar tot het een gladde massa is. Schenk over de bodem in de taartvorm en verdeel het netjes over de bodem. Verdeel het fruit over de taart en serveer direct.

Geen opmerkingen: