woensdag, augustus 20, 2008

Bakken: kikkererwtensalade



Op een warme dag heb ik meestal niet zo'n trek in 'gewoon' warm eten. Maar ja, om nu iedere dag een groene salade te eten is ook niet echt een optie. Kikkererwten zijn lekker en gezond en lenen zich heel goed om een (lauwwarme) salade mee te maken. En omdat het nu van dat lekkere herfstweer is, kan deze salade je misschien wat in zomerse sferen brengen...


Nodig (voor 2 personen):

200 gram kikkererwten (gedroogde zijn het lekkerst, maar als je lui bent dan kunnen die uit blik ook prima)

15 kerstomaten, gehalveerd

10 radijsjes, in plakjes

1 rode ui, in halve ringen

1,5 eetlepel citroensap

1,5 eetlepel olijfolie

verse munt, peterselie en koriander


(En hierop kun je natuurlijk eindeloos variëren; met geitenkaas is heel lekker, of fèta en allerlei groentes smaken er ook prima bij. Maar ja, mijn groentenpakket(leverancier) is op vakantie, dus ik heb veel minder voorraad dan anders!)


Werkwijze:

Bij gedroogde kikkererwten moet je ze een avond van tevoren in ruim water laten weken. De volgende dag kook je ze ca 45 minuten in het weekwater. Laat iets afkoelen en meng met de overige ingrediënten.

Kikkererwten uit blik kun je afspoelen onder de kraan en dan door de ingrediënten mengen, of je kunt ze heel even doorwarmen in een steelpannetje. Ik vind zelf de gedroogde lekkerder omdat die nog een beetje bite hebben als je ze niet te lang kookt.

Geen opmerkingen: