zondag, november 19, 2006

Chocolate chip koekjes met cranberry


Uit Elle eten nummer 4, en die heeft het weer uit het nieuwe kookboek van Tessa Kiros, Alle smaken van de regenboog. Ik vond deze koekjes erg geslaagd. Het zoete van de chocolade en het deeg en dan het verfrissende van de cranberries was een goede combinatie.

Nodig:
75 gram zachte boter
50 gram bruine basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 ei
een paar druppels vanille extract (Tessa Kiros doet in haast alle zoete gerechten vanille extract. Ik vind dat persoonlijk niet zo nodig en je kunt het zonder al te veel risico weglaten)
160 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
zout
110 gram grof gehakte pure chocola
50 gram gedroogde cranberries (bij de groenteboer)

Werkwijze:
Verwarm de oven op 190 graden. Meng boter en suiker door elkaar en klop het mengsel glad. Meng ei en eventueel vanille extract erdoor. Zeef bloem en bakpoeder boven de kom en roer het geheel door tot er een zanderig beslag ontstaat. Roer dan de chocola en de cranberries erdoor. Vorm balletjes van steeds ongeveer een theelepel deeg (maak je handen en de theelepel een beetje nat, dan plakt het niet zo) en leg ze op een met bakpapier beklede plaat. Bak ze ongeveer een kwartier. Laat afkoelen (als ze uit de oven komen zijn ze nog zacht) en opstijven.

Deze hoeveelheid is goed voor ongeveer 30 koekjes; bij mij paste het op één bakplaat maar je kunt ze natuurlijk ook in twee keer bakken.

Geen opmerkingen: