woensdag, november 08, 2006

Bakken: citroencake


De credits voor deze citroencake mogen geheel en al naar Michiel; ik heb de cake alleen maar opgegeten. Dit recept is het bewijs voor de stelling dat je ook met heel eenvoudige recepten erg lekker dingen kunt maken. (Michiel knorde al dat hij liever iets moeilijkers wilde maken de volgende keer - en zo geschiedde, maar dat volgt later)

Nodig:
220 gram gesmolten boter
330 gram witte basterdsuiker
2 eieren
250 ml zure room
60 ml citroensap
2 el geraspte citroenschil
270 gram bloem
4 tl bakpoeder
Beetje zout

Verwarm de oven op 180 graden. Klop in een kom boter, suiker, eieren, zure room, citroensap en citroenrasp door elkaar. Zeef er de bloem, het bakpoeder en een snufje zout doorheen. Blijf kloppen tot het een glad geheel is geworden. Bekleed een ondiep bakblik met bakpapier en giet hier het mengsel in. Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven.

Geen opmerkingen: