woensdag, november 22, 2006

Bakken: noedels met oestersaus


Sinds we in Vietnam zijn geweest, eten we minstens één keer per week noedels. Dit recept is slechts één van de vele variaties.

Nodig:
1 stengel citroengras
1 teen knoflook
1 rode peper
2 el sesamolie
1 el sojasaus
groenten naar keuze: bijvoorbeeld sperziebonen, paksoi, oosterse bladgroenten, spinazie
2 ons bieflapjes
200 gram noedels
oestersaus
pinda's

Werkwijze:
Snijd citroengras en knoflook fijn en stamp in een vijzel tot een soort papje. Meng met een fijngesneden rode peper, de sesamolie en de sojasaus. Meng hier het vlees (in reepjes gesneden) doorheen en laat even marineren. Maak de noedels volgens de aanwijzigen op de verpakking. Roerbak de groenten in een wok. Meng de noedels er doorheen en warm het door. Bak het vlees in een aparte pan kort gaar, ik heb een voorkeur voor vlees dat nog goed rosé is.
Breng op smaak met oestersaus en eventueel een beetje sojasaus. Garneer met wat pinda's.

Geen opmerkingen: