vrijdag, oktober 13, 2006

Kaasfondue

Het is echt zonde om kaasfondue uit een pakje te maken. Het is veel minder lekker en ongeveer even veel werk. Nu het herfst begint te worden, verheug ik mij alweer op alle kaasfondues.

Nodig:
500 gram kaas, bijvoorbeeld emmenthaler, gruyère en fontina
750 ml droge witte wijn (of 500 ml als je dikkere kaasfondue wilt)
1 borrelglaasje kirsch
1 theelepel maïzena
1 teen knoflook, gepeld
nootmuskaat, zout en peper

Om er bij te eten:
Stokbrood
Salade
Vleeswaar

Bereidingswijze
Snijd het knoflookteentje in tweeën en gebruik de snijkant om de pan mee in te smeren. Giet de wijn in de pan en verwarm. Nu even goed opletten: de wijn moet heet zijn maar nog niet koken. Giet al roerende steeds een beetje geraspte kaas erbij. Als het niet meer in vlokjes door de wijn zwemt, kun je de volgende dosis toedienen. Roer de maïzena door de kirsch. Als alle kaas is opgenomen giet je het maïzena/kirsch mengsel er doorheen. Als je mengsel er al mooi gebonden uitziet voor het toedienen van de maïzena kun je beter alleen de kirsch er doorheen roeren.
Breng op smaak met een beetje nootmuskaat en peper.

Wij eten kaasfondue meestal met stokbrood, een groene salade en wat vleeswaar (parmaham, salami, chorizo) of champignons.

Geen opmerkingen: