maandag, september 07, 2009

Bakken: kip met paprika en mango



We eten de laatste tijd veel uit de wok. We hebben namelijk een nieuwe, zo'n mooie plaatstalen wok. En we hebben een fijn nieuw kookboek, Veel lekkers uit China. Deze combi zorgt voor veel rijstvreugde. Een goed voorbeeld van een lekker recept uit het nieuwe kookboek is deze kip met mango. Nee, ik roep ook altijd dat fruit in je eten niet altijd een toevoeging is. Maar op deze manier is het wel een succes.

Nodig (2 personen):
2 el plantaardige olie
1 el verse geraspte gember
100 gr kipfilet, in plakjes
1 el rijstwijn
1 groene peper, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gepureerde mango (dus geschild, ontpit en in de keukenmachine)
150 ml ananassap
1 el lichte sojasaus
peper
1/2 mango, in plakjes
rijst voor erbij

Werkwijze:
Verhit de wok en doe de olie erin. Voeg gember toe, bak heel even en doe de kip erbij. Als de kip begint te bakken doe je de rijstwijn erbij, zodat de gember niet aan de pan gaat kleven of kleurt. Voeg de groene peper en de paprika toe. Bak 1 minuut.
Doe de mangopuree, ananassap, sojasaus en peper erdoor. Laat even inkoken.
Voeg de blokjes verse mango toe, warm het nog even door en serveer.

Geen opmerkingen: