zaterdag, september 12, 2009

Bakken: avocadojuice

In Indonesie dronken we zo nu en dan met groot genoegen avocadojuice. Het klinkt een beetje vreemd, heftig ook, maar het is verrassend verfrissend en lekker. Nu, terug in NL begint de uitdaging om het na te maken.

Volgens de Lonely Planet wordt het gemaakt met gecondenseerde melk, verschillende bronnen op internet hebben het ook nog over limoensap, kokosmelk en vanille-ijs. Ik heb de ideale combinatie nog niet gevonden, maar het begint er op te lijken.








Nodig:
1 goed rijpe avocado
2 eetlepels (palm)suikersiroop
15 ijsblokjes
scheutje gecondenseerde melk
sap van 1 limoen

Werkwijze:
Schil de avocado, snijd hem in stukken. Doe de ijsblokjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de avocado en overige ingredienten toe en maal tot het een fijne massa is.
Het hangt erg af van de gebruikte avocado's hoe vloeibaar de juice nu is. Je wilt hem met een rietje kunnen drinken, dus als de juice nog op vla lijkt, moet je er meer water of limoensap bij doen.

Wordt wellicht nog vervolgd!

Geen opmerkingen: