maandag, juni 08, 2009

Bakken: risotto met rode biet en zalm

Nog eentje uit het eet-de-groentela-leeg project: rode bieten. Ik ben er dol op, maar het is wel een beetje veel werk. Maar goed, bieten schillen tijdens de finale van Roland Garros was geen straf. 
Ik vond zalm bij rode biet een beetje een risico, maar het bleek erg lekker.

Nodig:
90 gr risottorijst
1/2 ui
1 teen knoflook
1 l bouillon (groenten- of kippen-) 
scheut witte wijn
2 rode bieten
parmezaanse kaas
roomboter
bieslook
peper en zout

Werkwijze: 
Schil de bieten, snijd ze in stukjes en kook ze in een beetje water beetgaar. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de ui en de knoflook en voeg de rijst toe. Laat de rijst even meebakken en blus af met de wijn. Voeg steeds een lepel bouillon toe tot de risotto bijna gaar is. Snijd de bieten in blokjes en voeg ze toe aan de risotto. Zet het vuur uit, doe er een klontje boter en een beetje parmezaan bij, deksel op de pan en 10 minuten laten staan. Doe op een bord en voeg de gerookte zalm en bieslook toe.

Geen opmerkingen: