zondag, juni 07, 2009

Bakken: andijviestamppot varia

Stimpstamp (andijviestamppot met spekjes en appel) is één van mijn favoriete gerechten. En aangezien er regelmatig andijvie in de pakketten van de Kievit zit, is de keuze meestal snel gemaakt. Maar ja, zelfs dat gaat na een tijdje vervelen. En met een groentela méér dan vol, moest de snelst bedervende, dus de andijvie, er aan geloven. Gelukkig geeft de Kievit ook recepten, en hoewel niet allemaal even geslaagd, was deze een succes. 

Nodig: (voor twee personen)
400 gram andijvie
500 gram aardappels
klein beetje melk
10 kerstomaatjes
150 gram oesterzwammen
15 zwarte olijven
100 gram geitenkaas

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en kook de aardappels. Stamp de aardappels tot een purée en gebruik een beetje hete melk om het smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. 
Snijd de andijvie fijn en meng door de purée. Doe de stamppot in een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Verdeel daarna de oesterzwammen, kerstomaatjes en de olijven erover.  Maal er nog wat peper over en zet 15 minuten in de oven. 

Geen opmerkingen: