vrijdag, oktober 17, 2008

Bakken: rode mul met chermoula














Voor de fijne herinnering aan de zomer, een recept uit Elle eten nummer 4. Heel gemakkelijk om te maken, en ook nog snel klaar. Je kunt paprika's zelf roosteren op een gaspit: als ze zwartgeblakerd zijn, doe je ze in een schaal met een stukje huishoudfolie er overheen. Het velletje stoomt er zo al bijna af. Maar je kunt ook gewoon bij de Appie een pot met geroosterde paprika kopen, die zijn ook heel lekker.


Nodig (2 personen):
Twee rode mullen (of vier als het kleine zijn)

Chermoula
1 klein plukje saffraan
2 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 geroosterde parika’s, in blokjes
bosje koriander, fijngehakt
bosje munt, gehakt
bosje platte peterselie, gehakt
sap van 1/2 citroen
1 tl komijnzaadjes
peper en zout
olijfolie

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Week het saffraan even in een paar eetlepels warm water. Meng de ingrediƫnten voor de chermoula. Roer de saffraandraadjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg de vis in een braadslee, doe de helft van de chermoula erover en zet 12 minuten in de oven of tot de vis gaar is. Schep de andere helft van de chermoula eroverheen en serveer met brood en salade.

Geen opmerkingen: