Na de masterclass Koken in Lucca kreeg ik een zakje met een graansoort mee naar huis. Wat het precies is, weet ik nog steeds niet. Ik at in Milaan iets dat Farro heette, en ongeveer hetzelfde smaakte. En in de delicious stond een recept met parelgort. Dat zag er op de foto bij het artikel ongeveer hetzelfde uit als dat in mijn zakje. Dus dat maar geprobeerd. En ja, het was erg lekker.
Nodig:
250 gram farro (parelgort)
400 gram broccoli
4 bosuitjes
150 gr verse spinazie
6 el munt, fijngesneden
40 gram cashewnoten
dressing
1 tl sesamolie
1 ½ el sojasaus
1 ½ el mirin
1 tl geraspte verse gember
Werkwijze:
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de broccoli beetgaar in ruim kokend water met zout.
Meng de dressing.
Meng alles door elkaar en serveer.
1 opmerking:
Farro is spelt, een oud graangewas. Wordt in Italia vaker verwerkt dan in Nederland. Wij hebben zelf pasta van Farro in de winkel in Brummen
Een reactie posten