dinsdag, september 09, 2008

Bakken: pilav met garnalen



Garnalen en fèta zijn een fijne combinatie die me altijd aan Griekenland doet denken. Voor een mooie zomerse dag is deze pilav bijna het enige dat je nodig hebt om in Griekse sferen te komen. De frisse kruiden in de pilav zijn een goede combinatie met de sterk smakende olijven, fèta en garnalen.

Nodig (twee personen):
150 gram basmatirijst (gestoomd in de rijstkoker, of gekookt volgens de verpakking. Je kunt hem een beetje extra smaak geven door hem te koken of te stomen in bouillon)
10 gram boter
Olijfolie
½ ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
150 gram tomaten, zaadjes verwijderd en kleingesneden
Bosje dille, fijngesneden
Bosje platte peterselie, fijngesneden
Handje munt, fijngesneden
200 gram garnalen, gepeld
Sap van ½ citroen
50 gram ontpitte zwarte olijven (Kalamata olijven zijn het lekkerst)
50 gram fèta, verkruimeld

Werkwijze:
Bereid de rijst.
Verwarm boter en olijfolie in een pan met dikke bodem. Smoor de ui. Voeg de helft van de knoflook en tomaten toe. Voeg de rijst toe met de helft van de kruiden en wat zout en peper.
Bak de garnalen in wat olijfolie met de andere helft van de knoflook. Sprenkel er citroensap overheen. Schep de olijven, de andere helft van de kruiden en een scheutje olijfolie door de rijst. Leg de garnalen er bovenop en bedek met de fèta.



Geen opmerkingen: