Met zo'n voorraad boeken en kookboeken moet je je ervaringen wel gaan delen... Ik test boeken en recepten en onthoud via mijn weblog het resultaat.
vrijdag, juli 27, 2007
Bakken: vis in bananenblad
Een leuke herinnering uit Hoi An, Vietnam: vis in bananenblad. Dit is de basis-altijd-goed versie.
Nodig: (2 personen)
2 kabeljauwfilets
2 bananenbladeren (aluminiumfolie kan ook, maar dat staat minder leuk)
4 stengels citroengras
2 tenen knoflook
5 cm verse gember
2 limoenen
2 klontjes boter
peper en zout
Werkwijze:
Spoel de filets af en bestrooi ze met zout en peper. Was de bananenbladeren (voorzichtig, ze scheuren snel). Snijd het citroengras, de knoflook en gember fijn en stamp ze nog fijner in de vijzel. Snijd één limoen in plakjes. Snijd de bananenbladeren in tweeën. Leg de bladeren kruislings over elkaar. Leg precies in het midden de helft van de plakjes limoen. Leg de vis er op en leg er de helft van het gember/citroengras/knoflookmengsel op. Knijp er een halve limoen over uit en leg een klontje boter bovenop. Vouw de bananenbladeren tot een pakketje en zet het vast met een satéprikker. Leg de pakketjes op een grillplaat (of in de oven), ca 8 minuten per kant. De bananenbladeren zullen bruin worden, maar dat geeft niet.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
dochter, ik ga die vis in bananenblad eens proberen, waar haal je trouwens bananenblad vandaan of moet je eerst op vakantie. ziet er spannend uit.
liefs mama
Ze verkopen ze bij de toko, in de diepvries en soms vers. Maar aluminiumfolie kan ook.
Een reactie posten