dinsdag, augustus 01, 2006

Bakken: perzikentaart


Bakken: perzikentaart

Het is nu de tijd om lekkere perziken te kopen, dus deze taart uit het kookboek van Donna Hay (Modern Classics 2) had ik al een tijdje gepland voor de zomer. En een verjaardagsfeestje was een mooie aanleiding voor een taart.

Ik vond het zelf erg geslaagd. De perziken die ik gebruikte waren bijna overrijp, maar kwamen toch mooi uit de oven. Je kunt de perziken er met schilletje indoen, maar omdat mijn perziken zo rijp waren, ging dat er bij het snijden al af.

Nodig:
Blind gebakken kruimeldeeg bodem zoals bij de citroentaart.
185 ml zure room
2 el witte basterdsuiker
1 ei
1 eiwit
1 el suiker
6 perziken, in partjes gesneden en ontpit

Werkwijze:
Maak eerst de kruimeldeegbodem.
Klop daarna de zure room, basterdsuiker en ei door elkaar en giet in de bakvorm.
Bak 10 minten in de oven op 180 graden.
Zet de oven op 200 graden. Klop het eiwit totdat je zachte pieken krijgt als je de garde optilt. Roer de suiker en de perzik erdoor en giet in het bakblik. Naar smaak kun je er nog wat extra suiker overheen strooien, ik heb dat niet gedaan.
20 minuten in de oven, af laten koelen, en opeten!

Geen opmerkingen: