zaterdag, mei 13, 2006

Bakken: chocoladetaart


Bakken: Chocolade truffeltaart

Nodig:
70 gram bloem
2 el cacaopoeder
70 g witte basterd suiker
4 eieren
80 gr gesmolten boter
zout

450 gram pure chocola
500 ml room
6 eigelen
70 gr witte basterd suiker

Werkwijze:
Bloem en cacaopoeder zeven
Suiker en eieren kloppen totdat het mengsel lichter van kleur wordt en ongeveer verdubbelt in hoeveelheid.
Spatel hier bloem, cacao, boter en een snufje zout doorheen.

Giet het mengsel in een springvorm en zet het 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

In de tussentijd maak je de truffelvulling:
Smelt de chocolade au bain marie
Klop eigelen en suiker ook au bain marie net zo lang tot het dik en romig is (duurt ong 5 minuten)
Spatel de slagroom er doorheen en klop nog een minuut of 5 door. Laat afkoelen en zet in de koelkast om wat op te stijven. Niet te lang, anders is het te hard om verder te verwerken. Maximaal een half uur.

Als de taart klaar is en afgekoeld, snijd je hem met een broodmes voorzichtig horizontaal in tweeën. Leg de onderste helft terug in de springvorm en strijk er een laag truffelvulling overheen. Leg daar de andere helft bovenop en bedek ook die met de truffelvulling. Zet de taart nu in de koelkast om verder op te stijven.
Voor het serveren kun je er nog wat cacao overheen stuiven, dan ziet het er ook nog heel mooi uit. Kleine stukjes serveren want de taart is behoorlijk machtig.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

klinkt erg lekker... maar waar moet de slagroom????

Marieke zei

Oeps, er stond ergens chocola waar slagroom moest staan. Heb het meteen aangepast. Excuus!