woensdag, april 19, 2006

Bakken: maanzaad taart


Uit Modern Classics 2 van Donna Hay. In dit boek staan zo veel lekkere taarten, koekjes en desserts dat ik ze omwille van de slanke lijn maar niet allemaal ga maken.
Of in ieder geval, niet tegelijk.

Nodig: Voor de taart:
50 gram maanzaad
185 ml melk
200 g boter
1 tl geraspte sinaasappelschil
160 gram witte basterdsuiker
3 eieren
370 gram bloem
3 tl bakpoeder
snufje zout
125 ml vers sinaasappelsap

Voor de siroop:
225 gram suiker
250 ml vers sinaasappelsap
25 gram geraspte sinaasappelschil

Ik had overigens per ongeluk de hoeveelheden sinaasappelsap voor taart en siroop verwisseld. Dat leverde niet heel veel schade op, alleen was de taart misschien iets compacter dan hij bedoeld is.

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 160 graden
Meng maanzaad en melk
Klop boter, sinaasappelschil en suiker licht en romig
Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed roeren
Zeef bloem, zout en bakpoeder boven dit mengsel en giet het sinaasappelsap en de melk erbij.
Giet (of schep) dit alles in een bakvorm. Ik heb mijn favoriete siliconen bakvorm gebruikt, maar een cakevorm of een springvorm kan ook. Bedek die dan wel met bakpapier.
Bak de taart 60 minuten.

Om de siroop te maken roer je de sinaasappelsap, -schil en suiker in een pannetje op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Zet dan het vuur hoger en laat de siroop inkoken.

Als de cake klaar is, giet je de siroop er overheen.

Geen opmerkingen: