donderdag, januari 07, 2010

bakken: pastasalade met radicchio

Gemaakt voor de leesclub in augustus. Tijdje geleden al wel... Maar kan ook heel goed in de winter. Het besproken boek viel niet zo goed, de salade gelukkig wel! En de restjes (veel te veel gemaakt, natuurlijk) waren de volgende dag ook nog heel lekker.
Recept uit delicious augustus.

Nodig (4 personen):
350 gram penne
150 ml zure room
150 ml citroenmayonaise
3 tenen knoflook, geperst
2 sneetjes oud witbrood, zonder korst, in blokjes
3 el olijfolie
2 kropjes radicchio
350 gram kerstomaatjes, in tweeen gesneden
125 gram geraspte parmezaan


Werkwijze:
Kook de pasta gaar in ruim gezouten kokend water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Meng zure room, mayonaise, de helft vd knoflook en versgemalen peper.
Bak de blokjes brood in een beetje olijfolie in de koekenpan goudbruin. Meng alles door elkaar en serveer.


Geen opmerkingen: