Makreelsalade
Geroosterde paprika-smeersel
Feta-venkelzaad
Eiersalade
Makreelsalade:
Meng 1 gestoomde makreel, 1 eetlepel kappertjes, 2 fijngesneden sjalotten, 4 eetlepels mayonaise, een snuf chilipoeder of cayennepeper, wat fijngesneden kervel en een beetje citroensap. Op smaak brengen met zout en peper.
Geroosterde paprika:
Meng 3 geroosterde paprika's (uit een pot) fijngesneden met 1 gesneden tomaat (zaadjes verwijderd), een halve rode ui, een teen fijngesneden knoflook en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper.
Feta-venkelzaad:
Meng 200 gram feta, 1 fijngesneden rode peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderd), 1 geperste teen knoflook, 1 tl fijngestampt korianderzaad en 1 eetlepel venkelzaad met olijfolie tot een smeuig mengsel ontstaat.
Eiersalade:
Meng vier hardgekookte eieren met twee eetlepels mayonaise, twee plakjes fijngesneden rauwe ham, een eetlepel verse bieslook en een snuf kerrie. Op smaak brengen met zout en peper.