dinsdag, oktober 20, 2009

Bakken: thaise vissoep

We waren op een leuk feestje waar we ook nog mochten blijven om de rijstsalade te eten. Die er erg lekker uitzag. Maar ja, thuis lagen de ingredienten klaar voor een stevige Thaise vissoep... en die won. Hoewel het me nog steeds een beetje spijt dat ik die rijstsalade moest missen, denk ik toch ook met veel plezier terug aan de vissoep. Lekker spicy, beetje kokos... Genoeg voor drie flinke kommen.


Nodig:
2 el arachideolie
2 aardappels, geschild en in blokjes
100 gr rijst
1/2 ui, in dunne ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
3 cm gember, fijngesneden
1 wortel, in blokjes
1 rode peper, fijngesneden
1 el groene currypasta (of meer als je van spicy houdt)
1 liter kippenbouillon
300 ml kokosmelk
100 gr shiitake
2 limoenblaadjes
1 stengel citroengras, fijngehakt
2 tl vissaus
400 gr witvis
1 bosui, in ringetjes
2 el koriander, fijngehakt
30 ml sojasaus
sap van 3 limoenen


Werkwijze:
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Doe er de aardappel, rijst, ui, knoflook, gember, wortel, rode peper en currypasta in. Roer goed doorelkaar en kook ongeveer 5 minuten.
Doe de bouillon en kokosmelk erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. (nu garen je rijst&aardappels). Doe er de paddestoelen, limoenblaadjes, citroengras en vissaus bij en laat een paar minuten staan. Doe dan de vis erdoor en verwarm tot de vis niet meer doorzichtig is. Voeg tot slot de bosui, koriander, sojasaus en limoensap toe.

Geen opmerkingen: