woensdag, maart 04, 2009

Bakken: preitaart

Ook uit het mooie A propos bistro kookboek: preitaart. Een heel lekkere hartige taart, heel gemakkelijk en een goede oplossing voor restjes prei uit het groentenpakket. En ook nog ideaal voor alle gelegenheden waarbij je gevraagd wordt iets mee te nemen. Dit recept is voldoende voor ca 6 personen.

Nodig:
3 preien
3 dl slagroom
1 stengel bleekselderij
250 gram bladerdeeg
1 ei
olijfolie
zout&peper

Werkwijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de preien in ringen en de bleekselderij in blokjes. Smoor de prei in de olijfolie en voeg de bleekselderij toe. Laat de groenten net kleuren. Giet de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat iets afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek. Als je bladerdeeg uit een pakje gebruikt, kun je 6 plakjes op elkaar leggen en die dan met een deegroller uitrollen. Vouw de randjes van de deegplak iets op. Klop het ei los en roer het door het preimengsel. Als je nu het mengsel niet genoeg hebt laten afkoelen, stolt het ei meteen en krijg je een soort omelet. Ook lekker, maar niet helemaal de bedoeling.
Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg en zet 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen: