woensdag, januari 21, 2009

Bakken: bieten-appelsoep


Je moet er even de tijd voor nemen, want dit is echt slowfood. Erg lekker, en weer een goede tip voor het groentenpakket. Wij hadden dit keer rode bietjes in het pakket. Die vind ik erg lekker, en ik vond in een oude Delicious dit recept voor bieten-appelsoep.

Nodig:
500 gram bietjes, geschild en geraspt
1 winterwortel, gehakt
1 ui, gehakt
100 gr groene appels, fijngesneden (dat is ongeveer 1 appel)
2 tl kristalsuiker
1 laurierblaadje
2 el citroensap
1,5 liter kippenbouillon
300 ml slagroom
peterselie of tuinkers voor het serveren

(Overigens heb ik de Magimix de bieten, winterwortel, ui en appels allemaal laten raspen)

Werkwijze:
Verwarm de oven op 140 graden.
Meng alle ingredienten in een flinke ovenschaal, behalve de slagroom en peterselie/tuinkers.
Breng op smaak met zout en peper, bedek met aluminiumfolie en zet vier uur in de oven. Laat het daarna goed afkoelen en pureer het in delen (kan ook in de magimix, in twee delen). Proef nog eens of er zout en peper bij moet, en voeg de slagroom toe. Verwarm zachtjes op het vuur (net niet laten koken) en serveer met peterselie of tuinkers en eventueel nog een scheutje slagroom.

Geen opmerkingen: