zondag, mei 06, 2007

Bakken: aubergine curry




Voor mijn verjaardag kreeg ik een abonnement op het tijdschrift delicious. Wat er een beetje irritant aan is, is dat ze een punt schrijven na hun naam, waardoor je tijdens het lezen steeds op het verkeerde moment stopt. (“lezers kunnen nu met delicious. met korting eten bij The Dylan.” – ook word snapt er niets van, er staat een heel wanhopig groen kringeltje onder met.). Het blad verschijnt maandelijks, dus het vergt flink doorkoken. In het laatste nummer stond een lekkere curry, echt een aanrader. Ik had een beetje een aversie tegen bamboescheuten maar ben daar nu helemaal overheen.

Nodig:
(4 personen)
1 el plantaardige olie
2 el groene Thaise currypasta
400 ml kokosmelk
400 ml groentebouillon
1 el kristalsuiker
2 sjalotten, in ringen
2 stengels citroengras in stukjes van 3 cm
1 aubergine
1 blikje bamboescheuten (225 gr), afgespoeld en uitgelekt
400 gram varkenshaas, in dunne plakken
1 el vissaus
1 el limoensap (+partjes voor het serveren)
Rijst
Munt en korianderblaadjes voor de garnering

Werkwijze
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Bak de currypasta een paar minuten tot hij gaat geuren. Voeg kokosmelk, groentebouillon, suiker, sjalot, citroengras en ½ tl zout toe en laat 5 min zachtjes koken.
Snijd de aubergine in plakken en iedere plak in vieren. Voeg toe, met de bamboescheuten en kook 20 minuten op laag vuur. Voeg het vlees toe en sudder nog 5-8 minuten of tot het vlees gaar is. Voeg vissaus en limoensap toe, of meer naar smaak. Serveer met rijst en garneer met munt, koriander en partjes limoen.

Geen opmerkingen: