donderdag, december 04, 2008

Bakken: biefstuk teriyaki met sperziebonen



Nog een groente die regelmatig terugkeert in ons biologische groentenpakket: de sperzieboon. Daar zijn we allebei dol op, en het verzinnen van recepten hiervoor is dan ook niet zo moeilijk. Deze oosterse variant is een beetje van delicious (juli) en een beetje van mezelf.






Nodig (2 personen):
2 biefstukken, ca 150 gram per stuk
sperziebonen (ben vergeten ze te wegen, maar ik schat dat het ca 500 gram was)
1/2 ui, in plakken (halve ringen)
1 el arachideolie
1 rode peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, fijngesneden

75 ml sojasaus
1 tl kristalsuiker
40 ml sake
1 teen knoflook
2 tl geraspte verse gember
1/2 el arachideolie

Werkwijze
Maak een marinade van de sojasaus, suiker, sake, knoflook, gember en olie en leg de biefstukken erin. Laat 15 minuten marineren en keer halverwege de biefstukken.
Kook de sperziebonen 5 minuten, spoel na met koud water (tegen het piepen). Meng de ui met de olie en bak op de grillplaat. Schuif ze opzij als ze bruin beginnen te worden en leg de biefstukken op de plaat. Grill de biefstukken ca 2 minuten aan iedere kant.
Laat de marinade in een steelpan iets inkoken.

Doe de bonen en ui op een bord, biefstuk erop en giet de ingekookte marinade er overheen. Garneer met de rode peper. Lekker met gestoomde rijst of noedels.