Met zo'n voorraad boeken en kookboeken moet je je ervaringen wel gaan delen... Ik test boeken en recepten en onthoud via mijn weblog het resultaat.
woensdag, november 14, 2007
Bakken: pizza
Soms blijk je met iets eenvoudigs als kant en klaar pizzadeeg met bijgesloten potje tomatensaus een verrassend lekkere lunch te kunnen maken. (Wel voor twee personen want de pizza op de foto is inderdaad zo groot als hij lijkt, past net in het bakblik.)
Ik was een dagje ziek thuis en wilde niet te veel moeite doen voor mijn lunch. En zie hier het resultaat.
Heel gemakkelijk:
Nodig:
1 pakje pizzadeeg en tomaten saus (AH eigen merk, stond bij de Danerolle etc.)
1 zakje pastakaas
1 bol mozzarella
gorgonzola
ansjovis
Werkwijze:
Rol de deeglap uit over een bakblik bekleed met bakpapier. Spreid er de tomatensaus overheen. Bedek de hele pizza met pastakaas en verdeel daar plakken mozzarella en gorgonzola overheen. Spoel de ansjovisjes af onder de kraan en verdeel ze over de pizza. 15 minuten op 200 graden in de oven.
De bodem is zacht, niet krokant, maar wel heel lekker.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten