Met zo'n voorraad boeken en kookboeken moet je je ervaringen wel gaan delen... Ik test boeken en recepten en onthoud via mijn weblog het resultaat.
zaterdag, februari 09, 2008
Bakken: tiramisu
Uit mijn nieuwe favoriete kookboek De zilveren lepel haalde ik een lekker recept voor tiramisu. Heel basic, erg de moeite waard. Ik werd wel een beetje zenuwachtig toen thuis de stroom uitviel toen de tiramisu stond op de stijven in de koelkast, maar in deze tijd van het jaar maakt dat gelukkig niet zo veel uit.
Nodig:
2 eiwitten
4 eidooiers
150 gram poedersuiker
400 gram mascarpone
200 gram lange vingers
175 ml espresso, afgekoeld
200 gram geraspte pure chocola (gaat prima in de keukenmachine)
cacao om te bestuiven
Werkwijze:
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker tot een bleke, luchtige massa. Meng er voorzichtig de mascarpone en het eiwit door. Doe in een schaal een laagje lange vingers, en bestrijk die met de koffie. Leg er een laag mascarponeroom op. Bedek die met de geraspte chocola. Maak zo laagjes totdat alles op is. Zorg dat je eindigt met een laag mascarponeroom. Bestuif met cacao, en zet 3 uur in de koelkast.
Voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de eetlust.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten