vrijdag, mei 11, 2007

Bakken: paprika kip



Nog ééntje uit delicious. Dit keer uit de categorie Onverwacht lekker. Het schijnt Hongaars te zijn.

Nodig:
(4 personen)
2 kippenpoten
2 el bloem
Plantaardige olie
2 uien, fijngehakt
1 groene paprika, in repen
1 blik tomatenblokjes (400gr)
400 ml kippenbouillon
Snufje karwijzaad
1 tl kristalsuiker
1 el milde paprikapoeder
Snufje cayennepeper (cayennepeper is heel heet, dus houd het bij een snufje)
100 ml zure room, + voor garneren
2 el platte peterselie, gehakt
Pasta met boter en maanzaad erdoor gemengd

Werkwijze:
Bestrooi de kip met zout en peper en bestuif met bloem. Verhit wat olie in een pan met een dikke bodem en braad de kip aan. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Doe nog wat olie in de pan en doe de uien erbij. Bak de uien op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg dan de paprika, tomaat, kippenbouillon, karwijzaad, suiker, paprikapoeder en de cayennepeper toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de kip toe. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ca 20 minuten koken. Draai de kip tussendoor 1 of 2 keer. Neem het deksel van de pan en kook nog 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en voeg de zure room toe (het mengsel mag niet meer koken als je de room toevoegt, anders gaat de hele zooi schiften). Serveer met de pasta met boter en maanzaad, en doe nog een toefje zure room en peterselie als garnering bovenop de kip.

En ga na het eten even naar de spiegel om het maanzaad te verwijderen…

Geen opmerkingen: