Met zo'n voorraad boeken en kookboeken moet je je ervaringen wel gaan delen... Ik test boeken en recepten en onthoud via mijn weblog het resultaat.
vrijdag, augustus 04, 2006
Bakken: gegrilde groenten met kip
Bakken: Gegrilde groenten met kip
Groenten grillen in de oven kost even tijd, maar dan is het resultaat ook wel erg goed. Lekkerder dan van de grillplaat vind ik zelf. Ik maak van alles met gegrilde groenten, en deze is favoriet als er iemand komt eten. Je staat niet zwetend in de keuken, hoeft niet te stressen want zo lang de groenten onder de grill liggen hoef je niets te doen, en het is nog lekker ook.
Nodig:
1 grote of 2 kleine courgettes (kleine zijn lekkerder, hebben meer smaak)
1 aubergine
1 rode paprika
1 dubbele kipfilet, in vier stukken
olijfolie
1 citroen
peper
zout
voor een Griekse touch: majoraan (Rigani)
100 gram rucola
Werkwijze:
Snijd van de courgette boven- en onderkant af. Maak met de kaasschaaf mooie dunne slierten courgette. Doe hetzelfde met de aubergine. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes.
Schep de groenten om met een flinke scheut olijfolie, een halve uitgeknepen citroen (en als er haast geen sap uit de citroen komt, doe je de andere helft er ook bij. citroensap voorkomt dat de courgette bruin wordt), peper en zout -en eventueel majoraan-. Leg dit in een ovenschaal of in een vierkant bakblik. Alle groenten moeten bedekt zijn met een laagje olie.
Zet ongeveer een uur in de oven op 150 graden. De groenten worden zacht en heerlijk zoet.
De kip smeer je ook in met olijfolie en citroensap en die bak je op een grillplaat en als je die niet hebt in een koekepan.
Verdeel de rucola over de borden en schep de groenten erop. Leg bovenop de stukken kipfilet.
Je kunt het serveren met een beetje mayonaise bovenop, of mayonaise waar je wat pesto of mosterd doorheen hebt geroerd.
Voor 2 personen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Heerlijk! Echt een aanrader!
Een reactie posten