donderdag, maart 09, 2006

Bakken: Roze peper chocoladetaart

Nodig:
250 gram blanke amandelen
2 el roze peperkorrels (te koop bij de toko; dan hoef je ze niet uit de vier-seizoenenmix te peuteren)
500 gram pure chocolade
250 gram boter op kamertemperatuur
250 gram basterdsuiker
6 eieren (gesplitst, als je lui bent kun je ze ook in hun geheel toevoegen, maar dan wordt je taart minder hoog)
100 ml slagroom
cacao om te bestuiven

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
rooster de amandelen in de oven tot ze kleuren.
Hak de amandelen en de roze peperkorrels fijn in de keukenmachine.
Smelt de chocolade.
Klop boter en suiker door elkaar, tot het een luchtig geheel is.
Meng de helft van de gesmolten chocolade door het boter-suiker mengsel.
Splits de eieren. Voeg de eigelen toe.
Meng de amandelen en peperkorrels er doorheen.
Klop in een aparte, vetvrije kom de eiwitten stijf.
Spatel voorzichtig de eiwitten door het mengsel.
Giet het geheel in een springvorm.
Zet ongeveer een uur in de oven.

Zet als de oven klaar is de ovendeur op een kier en laat nog een uur afkoelen.
Meng de slagroom door de andere helft van de gesmolten chocolade.
Schenk dit over de taart en modelleer het met behulp van een spatel o.i.d. (of je vingers...)
Zet de taart in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Bestuif voor het serveren de taart met de cacao.

Geen opmerkingen: